keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Huomisestako ei kukaan tiedä?

Lehdistöstä saamme harva se päivä lukea jonkun asiantuntijan kommentin, jossa todetaan: "Mutta tulevasta ei tiedä kukaan." Lausahdus ei pidä paikkansa. Se on vain lausujan tietämättömyyttä ja ymmärtämättömyyttä.


Kaikilla ihmisillä on ajatuksia, suunnitelmia ja aavisteluja, joiden varassa tulevaisuutta suunnitellaan. Huomenna, ensi viikolla, ensi kuussa, ensi vuonna, viiden vuoden tähtäimellä ja niin edelleen, ovat kaiken inhimillisen toiminnan ja aikaansaamisen periaatteita. Ilman suunnittelua emme voi elämässämme edetä. 


Suunnitelmaa seuraa toiminta ja toimintaa tulos. Ilman päätöstä tehdä jotakin ei mikään asia toteudu. Parhaiten tämän lain tietävät laihduttajat, jotka toivovat kaunista ja kiinteää kehoa, mutta eivät pysy päätöksessään toimia tuon tavoitteensa eteen, koska tahdonvoima ei riitä. Ihminen on mukavuudenhaluinen eli laiska. 


Mikäli toiveemme on aito, täsmällinen visio ja siihen liittyy intohimoinen pyrkimys saavuttaa tuo mielen kuva, alkaa toimintaa syntyä. 


Kaikki visiot eivät tuota hyvää lopputulosta, sillä monilla ihmisillä on kielteinen eli tuhoava mielenlaatu. Erityisen selvästi tämä kielteisyys näkyy politiikassa. Mitä kielteisempi ajattelu, sitä tuhoisampi toiminta ja lopputulos.


Yrittäjäksi aikovalla täytyy olla idean lisäksi vankka visio liiketoiminnastaan ja sen tavoitteista. Sitten luodaan suunnitelma toiminnan laadusta ja resursseista, jotta paketti on toivotunlainen. Pelkkä idea ei koskaan riitä, sillä se nostattaa vain innon asiaan mutta ei toimintatahtoa, jos visio ja tavoitteet suunnitelmineen puuttuvat.


Epävarmuus minkä tahansa toiminnan aloittamista kohtaan johtuu pelosta. Laihduttaja pelkää epäonnistumista aivan kuten liikeideaansa innostunut. Siksi on helpompi valua toimettomuuteen kuin yrittää. Pelon ja laiskuuden takia ei visiotakaan synny.


Keskuudessamme on myös niitä, joilla on tulevaisuustietoa suoraan "Yläkerrasta" eli Jumalalta. Heitä sanotaan Profeetoiksi, Tietäjiksi tai Mystikoiksi. Nimitys riippuu aina sanojasta ja hänen viiteympäristöstään. Näitä Profeettoja on jonkin verran maailmassa, mutta Kaikkitietäviä voi olla kerrallaan vain yksi. Tällainen henkilö Pyhä ja saanut pyhityksensä Jumalalta, jonka yhteydessä Tietäjä alati on. Kaikkitietämisen lahjan ainoa omistaja maailmassa on oma suomalainen mystikkomme ja tietäjämme Veikko Latvala. Häneltä ovat ihmiset kyselleet kaikenlaisia asioita jo vuosikymmenien ajan. 


Jos tiedemies kysyisi Veikko Latvalalta vastausta ihmettelyynsä vaikkapa jäävuorten sulamisnopeudesta, avaruuden mustista aukoista, ilmastomme lämpenemisen todellisista syistä tai keinoista, joilla voimme suojella luonnon ja eliöstöjen elinvoimaa, saisi tiedemies vastaukset nopeasti ja täsmällisesti. 


Vaikka vastaukset ja täsmälliset ohjeet annettaisiin, tulee ongelmaksi se, että tällaista Tietäjää ei uskota, tietoja tai uhkia ei oteta todesta eikä siten neuvojakaan noudateta. 


Ihminen on epäuskoinen, eikä ihminen pääse epäuskostaan eroon ennen kuin uskoo Jumalaan, joka on kaiken tiedon ja toivon alkuperä ja lähde. Vain uskon kautta saa Toivon ja vain Toivo paremmasta tuottaa toimintaa. 


Toivo paremmasta huomisesta on yliluonnollista tietoa hyvästä ja elämälle arvokkaasta. Jokaisella ihmisellä on tuota tietoa, "ennalta tietämistä", mikäli luotamme toivoomme ja toimimme tuon tiedon ja paremman tulevaisuuden puolesta.


Jos sinulla on toivo paremmasta, silloin tiedät, mitä sinun pitää tehdä. 

(C) Copyright 2019 Tuula L.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti