keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Näitä taitoja tarvitaan entistä enemmän

Ihminen ei ole koskaan ollut mieleltään niin sekaisin kuin nyt. On sukupuoli hukassa, on seksuaalinen identiteetti hukassa, on parisuhde hukassa, on lastenkasvatus hukassa, tunnetaidot ovat hukassa, vanhustenhoitokin on hukassa - politiikasta puhumattakaan. Ihmisyys taitaa olla pahemman kerran hukassa, mutta miten nämä kadonneet ominaisuudet saadaan takaisin?


Ihmisenä oleminen on kriisissä, sillä kaikki on nyt sallittua ja kaikki ihmisyydelle aiemmin epänormaalina pidetty on nyt normaalia. Saat ostaa itsellesi minkä tahansa nimen, identiteetin, ulkonäön, sukupuolen ja kaikkea muuta, mitä ikinä haluat. Mieli tekee sitä ja tätä, tahto- ja tunnetilat vaihtuvat alituiseen, mennään uudelleenpsyykattavaksi, syödään psyykenlääkkeitä, haetaan iloa ja ekstaasia, menestystä, rahaa, suosiota, mainetta, kunniaa. Silti ihminen on tyytymätön. 

Ihmisyys tarkoittaa sielukkuutta, henkistä olemustamme, joka on nyt kaikkein eniten hukassa. Se löytyy seuraavalla tavalla:

1. Oletko rehellinen ihminen? 

Rehellisyys palauttaa ajattelusi taas oikealle radalleen, eli saat itsevarmuutta, luotettavuutta, uskottavuutta ja mielenrauhaa. Rehellisyys takaa onnistumisen ja menestyksen niin elämässä kuin työssäsi.

2. Oletko avulias ihminen?

Avuliaisuus tarkoittaa, että et tieten tahtoen työntäydy avuksi kenellekään, vaan huomioit ympärilläsi olevien läheistesi tai työkavereittesi tarpeita. Jollakin on paha mieli, mitä voit lievittää kannustamalla häntä. Voit lohduttaa surullista, voit sanoa kauniita sanoja, kehua onnistujaa ja tehdä tällaisia läheisiäsi ilahduttavia tekoja, joilla on saajalleen valtavan suuri merkitys. Tämä tunnetaito tuottaa sinulle itsellesi iloa ja niitä luottamuksen ja itsetunnon tunteita, joita niin kipeästi kaipaat. Sitä saat takaisin, mitä itse annat muille.

3. Oletko antelias ihminen?

Sinulla on varmasti monenlaista osaamista, tietoa ja taitoa, joista on hyötyä itsellesi ja muille. Anteliaisuus ei tarkoita vain rahaa, vaan se on jotakin omastaan jakamista. Kun joku kysyy neuvoasi, pyytää apua ongelmatilanteissa tai jotakin muuta, kertoo se siitä, että sinun tietotaitoosi ja kykyihisi luotetaan. Kieltäydytkö vai suostutko tuohon pyyntöön? Anteliaisuus voi olla aikaa toiselle, kuuntelemista, neuvontaa, tavaroiden kierrätystä, talkoita, hyväntekeväisyyttä yms. Anteliailla on ymmärrys siitä, että auttaessaan tai ratkoessaan toisten ongelmia heidän oma osaamisensa lisääntyy, mikä tuo iloa ja menestystä elämään. 

4. Oletko rakastava ihminen?

Liian moni ihminen luulee rakkauden tarkoittavan seksuaalis-romanttista suhdetta kumppaniin. Tämä on vain pieni osa sitä rakkauden määrää, joka ihmisessä on piilevänä potentiaalina. Voit rakastaa myös harrastustasi, työtäsi, lapsiasi, luontoa, lemmikkiäsi, kotiasi, Jumalaa. Mieti, mitä asioita elämässäsi ja maailmassa rakastat todella paljon. Mikä on sinulle tärkeää? Kun alat tunnistaa ja osoittaa kiintymyksen tunteita näihin rakastamiisi asioihin, huomaat, kuinka paljon rakkautta sinussa todella on. Pyri elämään tätä rakkaudellista elämää joka päivä, sillä se rikastuttaa elämääsi fyysisesti ja henkisesti, sillä saat uudenlaista iloa, luovuutta ja kekseliäisyyttä. 

5. Oletko ystävällinen ihminen?

Joskus kannattaa pysähtyä peilin eteen ja kysyä itseltään, olenko ystävällinen muita kohtaan. Ystävällisyys on kohteliaisuutta toisia ihmisiä kohtaan, kunnioittavaa läsnäoloa, jolla arvostamme muita. On todella helppoa olla töykeä, mutta se ei vie ketään elämässä eteenpäin. Päinvastoin. Tyly ja töykeä asenne pilaa paitsi toisen ihmisen päivän, se pilaa myös oman päiväsi. Jos olet jatkuvasti pahantuulinen, vihainen, ärsyyntynyt tai muutoin kielteinen, vaihda nopeasti asennettasi ystävällisemmäksi muita kohtaan. Huomaat jo muutaman päivän päästä, kun sinua aletaan kehua, koska muutos näkyy käytöksesi lisäksi ilmeistäsi ja eleistäsi. Ystävällisyys tuo sinuun hyvää tahtoa muita kohtaan, mutta saat muilta vastineeksi kunnioitusta ja arvostusta itsellesi. 

6. Rukoiletko päivittäin?

Suurin osa ihmiskuntaa on hukannut Jumalan, vaikka kaipaa yliluonnollista suhdetta elämäänsä ja merkkejä sellaisesta voimasta, joka suojelee ja auttaa tarvittaessa. Sellainen Voima ja Ääni on sielussamme. Vain rukous tuo Jumalan todellisena Äänenä ja Johdattajana elämäämme. Kun rukoilet Isä Meidän -rukouksen ja pyydät sen jälkeen armon saada rukoilla jonkin ihmisen tai asian puolesta, saat muutamien päivien kuluessa jonkin merkin siitä, että rukouksesi on kuultu, jolloin tunnet suurta kiitollisuutta ja iloa. Voit pyytää helpotusta tunteisiisi, mieleesi, työhösi, ihmissuhteisiisi, terveyteesi tai muihin mieltäsi vaivaaviin asioihin. Et voi kuitenkaan pyytää lottovoittoa, menestystä, isompaa taloa, autoa tai muita ahneuden symboleja. Et voi rukoilla toisen ihmisen tuhoa tai mitään toisia ihmisiä vahingoittavia asioita. Rukouksen tarkoitus on helpottaa omaa tai toisten ahdinkoa, sillä hyväntahtoista rukousta Jumala kuuntelee ja siihen vastaa. 

7. Oletko kiitollinen ihminen?

Moni saa päivittäin apua ja palveluksia omalta puolisolta, lapsilta, sukulaisilta, kavereilta ja tuntemattomilta, mutta ei muista kiittää, vaan töhöttää ohitse joko murahtaen tai tyystin välinpitämättömästi. Christie Marie Sheldon on havainnut, että kiitollisuus lisää ihmisen tyytyväisyyttä itseen ja muita ihmisiä kohtaan ja tuo kaikenlaista hyvä elämään. Kiitos! on tärkein sana, jonka toiselle voit antaa. Joskus hymy riittää merkiksi, että olet kiitollinen. Kiitollinen ihminen loistaa iloa ympäristöönsä, tuo muille hyvän mielen ja luo ystävällisen ja positiivisen ilmapiirin kaikkialle, missä liikkuukin. Kiitollisuus ja ystävällisyys ihmisissä lisää myös työyhteisön yhteishenkeä ja siten menestystä. Kiitolliset ihmiset saavuttavat elämässään eniten niin henkistä kuin maallista hyvää. Päätä jokainen päiväsi kiittäen mielessäsi asioista, joita saanut, ihmisistä, joista olet ilahtunut tai mistä tahansa, mitä olet oppinut. Myös ikävät asiat ovat opettavaisia, joten niistäkin voit kiittää. 


Mikäli vastasit kaikkiin kohtiin myönteisesti, olet löytänyt sielukkuutesi, mielen ja tunteiden tasapainon, vahvan itsetunnon, vankan uskon ja rakkauden. Koet elämässäsi suurta tyytyväisyyttä, iloa ja onnellisuutta sekä valtavaa kiitollisuutta. Sinulla on hyvä elämä.












2 kommenttia: